Copiii, tot mai interesați de lectură - Focus Prima TV

Copiii, tot mai interesați de lectură

Cadoul perfect pentru un copil este o carte. Și nu doar pentru a-i insufla plăcerea de a citi, ci pentru că cei mici sunt tot mai atrași de lectură. Vânzările de cărți pentru adolescenți au crescut în perioada sărbătorilor. Chiar și cei mici i-au cerut chiar moșului un astfel de cadou.

Printre jucăriile primite cadou de Crăciun de către cei mici se regăsesc și o mulțime de cărți. Este și cazul acestei fetițe, care este tot mai interesată de lectură și vrea să descopere cât mai multe povești.

Librăriile din Cluj Napoca au fost golite anul trecut de cărțile pentru copii și vânzătorii spun că interesul celor mici pentru lectură este tot mai mare.

Pentru ca cei mici să deprindă dragostea pentru cuvântul scris, rolul părinților este esențial. Cititul la vârste fragede dezvoltă imaginiația dar și vocabularul copiilor.

Această librărie din Brașov este tot timpul plină. Iar la rafturile pentru copii este cea mai mare agitație. În pamdemie, s-au dezmorțit însă și vânzările lucrărilor destinate adulților

Operele science fiction rămân favoritele adolescenților.

Acest domn consideră cărțile cel mai bun cadou. Cumpără atât pentru prieteni cât și pentru el însuși.

Și la Iași vânzările de cărți au fost mai mari față de anii trecuți.

Scriitorii români înregistrează și ei în vânzări bune. Volumele semnate de Cărtărescu, Eliade sau Cioran dispar rapid de pe rafturi.

Total
0
Shares
Total
0
Share