„Coreea de Nord nu poate renunța la arma nucleară”. Mărturia unui fost oficial nord-coreean fugit în Coreea de Sud – Focus Prima TV

„Coreea de Nord nu poate renunța la arma nucleară”. Mărturia unui fost oficial nord-coreean fugit în Coreea de Sud

North Korean leader Kim Jong Un applauds at the 8th Congress of the Workers’ Party in Pyongyang, North Korea, in this photo supplied by North Korea’s Central News Agency (KCNA) on January 11, 2021. KCNA/via REUTERS ATTENTION EDITORS – THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THIS IMAGE. NO THIRD PARTY SALES. SOUTH KOREA OUT. TPX IMAGES OF THE DAY

Ryu Hyeon-woo, un fost ambasador nord-coreean care a fugit în Coreea de Sud, a vorbit despre arsenalul nuclear al regimului și despre cât de dificilă vor fi în viitor încercările de denuclearizare ale acestei țări extrem de imprevizibile.

În primul său interviu pentru presa occidentală, dat după ce a fugit din Coreea de Nord, fostul diplomat spune că dictatorul de la Phenian nu va renunța la arsenalul său nuclear oricât de multe presiuni ar pune Occidentul, dar că ar putea fi dispus să negocieze o micșorare a acestuia în schimbul eliminării unora dintre sancțiunile care au pus la pământ economia nord-coreeană. Ryu Hyeon-woo a dat interviul în exclusivitate pentru CNN.

Ryu mai spune și că administrațiile americane anterioare au făcut o eroare în a cere de la bun început denuclearizarea pentru că s-au pus în situația de a avea o relație blocată cu Coreea de Nord în ce privește negocierile – „Statele Unite nu mai pot da înapoi în ce privește denuclearizarea, în timp ce Kim Jong Un este conștient că nu se poate angaja în această direcție”.

Total
0
Shares
Total
0
Share