Coreea de Sud şi SUA au început exerciţii militare comune; emisarul american pentru Coreea de Nord, în vizită la Seul - Focus Prima TV

Coreea de Sud şi SUA au început exerciţii militare comune; emisarul american pentru Coreea de Nord, în vizită la Seul

Coreea de Sud şi Statele Unite au început luni exerciţiile militare de primăvară, a anunţat armata sud-coreeană, informează Yonhap şi Reuters.

Conform Statului Major sud-coreean, exerciţiile vor dura nouă zile şi vor implica doar simulări pe calculator, nu şi manevre de teren.

‘De această dată, antrenamentele vor oferi ocazia de a întări capabilităţile operaţionale combinate ale trupelor sud-coreene şi americane şi de a consolida şi mai mult postura defensivă combinată a aliaţilor’, a precizat Statul Major.

Coreea de Nord a criticat aspru duminică, pe site-ul de propagandă Uriminzokkiri, aceste exerciţii, afirmând că ‘invadatorii şi provocatorii trebuie să plătească’ pentru acţiunile lor.

Coreea de Nord a testat sâmbătă un nou tip de rachetă care a atins o altitudine de circa 25 km şi a zburat pe o distanţă de 110 km, a transmis duminică Statul Major sud-coreean.

Reprezentantul special al SUA pentru Coreea de Nord, Sung Kim, a sosit duminică la Seul pentru o vizită de cinci zile, în cursul căreia se va întâlni cu responsabili sud-coreeni, printre care omologul său Noh Kyu Duk.

Potrivit agenţiei Yonhap, Kim a declarat la sosire că se află la Seul pentru a continua ‘coordonarea strânsă’ în privinţa evoluţiilor din Coreea de Nord.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share