Coronavirus în lume - Focus Prima TV

Coronavirus în lume

Profimedia

Noul val de coronavirus lovește cu rapiditate mai multe state din lumea întreagă iar autorititățile se văd nevoite să impună măsuri din ce în ce mai stricte. Rusia, Polonia, Bulgaria sau Marea Britanie sunt câteva din cele mai afectate țări de valul patru al pandemiei. Situația nu arată bine nici în Brazilia, unde, președintele țării e pe cale să fie acuzat de omucidere în masă din cauza modului în care a gestionat întreaga situație legată de covid.

După luni întregi în care pandemia părea că bate în retragere în Marea Britanie, noua mutație care a cauzat recent infectarea a 6% dintre persoanele testate pozitiv cu coronavirus, îngrijorează din ce în ce mai mulți medici.

Deși în acest moment se cunosc prea puține date pentru a ști dacă noua mutație cunoscută ca AY.4.2, pe care alții o numesc și noua variantă, ”Delta plus”, cazurile crescute de infectare din ultimele zile îngrijorează medicii care cer impunerea unor restricții mai dure în Regat. Autoritățile însă, nu consideră că restricțiile mai dure ar fi cel mai bun mod de prevenire a unui nou val și mai puternic de infectări. Soluția ar fi vaccinarea și noile tratamente.

În Marea Britanie, aproximativ 67% dintre britanici sunt vaccinați cu primele două doze în timp ce foarte mulți dintre ei bat pasul pe loc când vine vorba de a se imuniza cu cea de-a treia.

Dacă autoritățile britanice sunt reticente atunci când vine vorba de impunerea restricțiilor mai dure, în Austria,
certificatul verde devine obligatoriu și la locul de muncă de la 1 noiembrie.

După ce a raportat aproape 5.000 de noi infectări într-o singură zi și Bulgaria a impus obligativiatatea certificatului verde în restaurante, săli de cinema și centre comerciale. Certificatul a devenit obligatoriu și pentru personalul din spitale și studenți care nu vor mai putea participa la cursuri fără el.

În Rusia, după ce s-au înregistrat 34.000 de mii de noi îmbolnăviri într-o singură zi, autoritățile au sfătuit persoanele în vârstă să nu iasă din case în următoarele patru săptămâni. Președintele Vladimir Putin a decis și acordarea unei săptămâni libere pentru cetățeni pentru a preveni răpândirea virusului.

O altă țară în care lucruile nu arată deloc bine este Brazilia, țara care a înregistrat cele mai multe decese din lume după SUA. Peste 600.000 de oameni au murit din cauza COVID iar aparent, președintele Bolsonaro și alți oficiali
guvernamentali ar fi permis răspândirea virusului în rândul populației pentru a obține ”imunitatea de turmă”.

Informațiile legate de gestioanarea pandemiei în Brazilia au intrat în posesia presei locale care le-a făcut publice. Comisia de anchetă a Senatului brazilian va analiza raportul de aproape 1.200 de pagini oficial în Senat. Nu se știe însă dacă rezultatele raportului ar putea duce la acuzații penale. De cealaltă parte, președintele Jair Bolsonaro a criticat ancheta și a declarat că adevăratele motive ale acesteia ar fi unele politice.

Total
0
Shares
Total
0
Share