Cortinele coboară de ziua teatrului – Focus Prima TV

Cortinele coboară de ziua teatrului

De ziua mondială a teatrului vorbim din păcate despre cel mai trist scenariu! În loc să-și bucure publicul, așa cum își doresc, actorii din 11 judeţe dar și din Capitală sunt acasă, în timp ce cortinele din sălile de spectacol rămân trase. Teatrele sunt în scenariul roşu, iar în ultimul an au apucat prea puţin să îşi vadă publicul. Directorii de teatre au încă multe semne de întrebare. Ei spun că nu există dovezi că au existat focare de infecţie cu Covid 19 în rândul oamenilor care au venit să vadă piese de teatru.

Pe 27 martie este ziua mondială a teatrului. Întreaga lună martie are însă sub semnul ei celebrarea acestei industrii. Pe 20 e ziua teatrului pentru copii și adolescenți, iar pe 21 ziua actorului păpușar și a teatrului de păpuși. Toţi cei care îşi câştigă banii din teatru trec însă printr-o perioadă extrem de dificilă.

Directorii de teatru sunt contrariaţi de faptul că autorităţile nu le dau o şansă, dat fiind că nu au fost reclamaţii pentru infectări cu covid din sălile de spectacol.

În fiecare an de ziua mondială a teatrului, o personalitate transmite un mesaj. În acest an, al doilea în care cortinele teatrelor nu se mai ridică, actrița britanică Helen Mirren spune că Au fost timpuri atât de dificile pentru reprezentațiile cu public și mulți artiști, tehnicieni, artizani le-au înfruntat din interiorul acestei profesii. (…) Mulțumită în mare măsură internetului, imaginația lor s-a tradus deja în moduri de comunicare inventive, amuzante și emoționante

Total
0
Shares
Total
0
Share