Covid-19 bagă râcă între bugetari – Focus Prima TV

Covid-19 bagă râcă între bugetari

La Iași, sporul de 30 la sută îl primesc 15 oameni din cei 40 de angajați de la nivelul prefecturii. Conducerea instituției spune că totul este conform prevederilor legale.

Pe de altă parte, la Galați, doar 39 de angajați ai Prefecturii primesc sporul de risc la covid. Femeia de serviciu, muncitorii din clădire, dar și angajații serviciilor subordonate, cum ar fi Pașapoarte sau Înmatriculări și permise nu primesc acest spor, deși și ei sunt expuși. Ei nu sunt integrați în ordonanță
deoarece fie au contracte prestări servicii, fie sunt salarizați de la alte capitole bugetare. Banii se dau potrivit actului normativ pentru creșterea volumului de muncă și a riscului de contaminare, spun reprezentanții prefecturii.

În Dolj, doar prefectul și subprefectul nu primesc sporul de 30 la sută. În rest, toți cei 40 de angajați ai Prefecturii se bucură de această facilitate.

La Constanța, toți angajații prefecturii au luat sporuri de 3o și 4o la sută conform Ordonanței din 7 august, anul trecut. Prefectul spune că salariații instituției au sau au avut interacțiune cu publicul de-a lungul ultimelor luni.

În timp ce în aproape toate prefecturile din țară se acordă sporul de 30 la sută pentru Covid, medicii protesteaza pentru plafonarea salariilor, iar pensionarii au aflat că mai au de așteptat până să-și primeasca drepturile legale.

Total
0
Shares
Total
0
Share