Cozi ca pe vremuri la vaccinare – Focus Prima TV

Cozi ca pe vremuri la vaccinare

Constanța se imunizează în masă cu 3 seruri simultan. Azi dimineață, în Pavilionul Expozițional din Mamaia, s-a deschis cel mai mare centru de vaccinare din oraș. Au fost cozi ca pe vremuri, sute de localnici, care s-au prezentat la ora programată, au fost nevoiți să aștepte în frig, o oră și jumătate, fără nicio explicație. Cei mai norocoși au fost octogenarii. Jandarmii i-au lăsat pe ei la început, din cauza vârstei.

Pe un vant taios, la doar 3 grade celsius, oamenii au stat in picioare asteptand sa se deschida usile Pavilionului. Desi era anuntata pentru ora 1o, vaccinarea a inceput mult mai tarziu. De oboseala, au pierdut si notiunea timpului.

Tarziu de tot jandarmii au lasat oamenii sa intre Varsta a fost criteriul pe care s-a intrat la vaccinare, orele din programare fiind depasite de mult.

Constanta are, la Pavilionul Expozitional, 34 de fluxuri deschise in platforma Nationala de Vaccinare. Un flux
inseamna 6o de persoane pe ora. Separat de acestia exista cateva fluxuri special deschise pentru cadrele didactice care nu se programeaza prin Platforma Nationala de Vaccinare. Profesorii vin prin programare facuta de Inspectoratul Scolar Judetean, dar nu pot depasi nici ei mai mult de 6o de persoane pe ora.

In plus exista si o echipa mobila de vaccinare pentru persoane netransportabile care administreaza seruri de
imunizare la15o-2oo de persoane zilnic.

Total
0
Shares
Total
0
Share