Cozi de sute de oameni la impozite – Focus Prima TV

Cozi de sute de oameni la impozite

Sute de oameni au stat, luni, la cozi pentru plata taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2021, în prima zi colectare a acestora de către Direcţia de Impozite şi Taxe Locale (DITL) din cadrul Primăriei municipiului Botoşani.

Aglomeraţia a fost generată în special de cei care vor să beneficieze de reducerea de 10% la plata impozitelor pe terenuri, clădiri şi autovehicule.

Directorul DITL, Lucian Lupu, a declarat, pentru AGERPRES, că astfel de cozi sunt specifice începutului de an, însă a recomandat contribuabililor să aibă în vedere că termenele limită de plată a obligaţiilor la bugetul local sunt stabilite pentru luna martie.

“Ne dorim ca populaţia să înţeleagă că bonificaţia de 10% acordată celor care achită în avans, pentru tot anul, impozitele pe terenuri, clădiri şi maşini este de 31 martie. Totodată, termenul limită pentru plata locurilor de parcare este 15 martie”, a afirmat Lupu.

Deschiderea ghişeelor pentru plata taxelor şi impozitelor locale s-a făcut în acest an cu întârziere, din cauza faptului că DITL a fost nevoit să modifice, prin intermediul unei firme de specialitate, sistemul informatic propriu.

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share