Crăciun cu apa în case - Focus Prima TV

Crăciun cu apa în case

Inundațiile masive care au lovit localitățile din Apuseni au stricat Crăciunul a zeci de familii. Puhoaiele au rupt drumuri și au lăsat oamenii izolați de lume. Râurile ieșite din matcă au produs pagube însemnate. Salvatorii acționează de mai bine de 24 de ore.

A fost noapte de coșmar pentru localnicii din județul Alba. Inundațiile au făcut prăpăd. Apele au măturat tot ce-au prins în cale. În Apuseni, pe Valea Arieșului Mic, dar și pe pe Valea Arieșului Mare, întreaga noapte a plouat torențial, iar râurile au ieșit din matcă.

n zona Baia de Arieș și în amonte de localitatea Scărișoara, puțin după ora 4 dimineața, autoritățile au emis mesaje ro alert de avertizare. Pe tot parcursul nopții, s-a interveit cu utilaje pentru decolmatarea și lărgirea albiei râurilor.

Un drum comunal către Poiana Sohodol a fost rupt de ape. Acum, localnicii sunt nevoiți să ocolească aproape zece kilometri, prin Roșia Montană, pentru a ajunge în sat.

Pe Arieșul Mic, în zona Vidra, apa s-a revărsat pe câmpuri. Oamenii sunt îngroziți la gândul că apa le va intra și în case

În total, în zonele măturate de ape 30 de familii au rămas izolate. Munții Apuseni se află în continuare sub cod
portocaliu de ploi pană luni la ora 12.

Inundațiile au făcut prăpăd și în județul Bihor. Un bărbat , angajat la Stația de Epurare a Apei din locaitatea Ioaniș
a fost surprins de viitura care a lovit cu putere. Pompierii sau chinuit zeci de minute pentru a-l recupera și a-l aduce întro zonă sigură. Județul Bihor rămâne sub cod portocaliu de ploi, atrag atenția meteorologii.

Total
0
Shares
Total
0
Share