Crăciun în Apuseni – Focus Prima TV

Crăciun în Apuseni

Soluțiile găsite la timpul potrivit, i-au făcut, pe unii proprietari de pensiuni din România sa nu simtă atât de mult criza care a venit odată cu pandemia.Sunt foarte mulţi cei care s-au reprofilat şi şi-au regândit viitorul! Chiar dacă turismul în vreme de pandemie este o afacere riscantă, dacă are toate ingredintele poate să fie un succes!

Sebastian Hosu. Este românul care în urmă cu câțiva ani, renunța la un trai tihnit în Canada și împreună cu soția lui, au decis să revină în România. Și nu oriunde, ci tocmai în Munții Apuseni, unde din dorința de a trăi la țară au accesat fonduri și au construit o cabană turistică la Mărișel.

Copleșiți de frumusețea locurilor, dar si de potențialul zonei, cei doi soți și-au surprins plăcut clienții cu dulceață și sirop din fructele de pădure care se găsesc din abundență în zonă. Clientii și-au dorit produsele și pentru acasă, și așa a luat nastere afacerea lor.

Produsele din cămară au fost la mare căutare. Și pentru că cei doi soți s-au gândit să sprijine și alți mici producători, ei cumpără materia primă de la aceștia, salvând astfel și alte afaceri.

Patronii pensiunilor care s-au ocupat și de alte mici afaceri au reușit să supraviețuiască anul acesta. La Sântimbru, în județul Alba, un proprietar al unei pensiuni spune că gradul de ocupare al camerelor a scăzut anul acesta cu aproximativ 70 la sută. Noroc cu brutăria pe care o are și a cărei activitate a diversificat-o în ultima perioadă.

Pandemia le-a oferit o lecție importantă, spun antreprenorii, care acum se gândesc, înainte de toate, la siguranța zilei de mâine.

Total
0
Shares
Total
0
Share