Crește numărul copiilor spitalizați cu Covid în SUA. Varianta Delta a dus la un nou record de cazuri din ultimele șase luni - Focus Prima TV

Crește numărul copiilor spitalizați cu Covid în SUA. Varianta Delta a dus la un nou record de cazuri din ultimele șase luni

Varianta Delta își face simțită prezența puternic în Statele Unite, acolo unde numărul cazurilor noi de coronavirus și al spitalizărilor a urcat la maximul ultimelor șase luni, din cauza răspândirii rapide a tulpinii în regiunile cu rate de vaccinare scăzute, scrie Reuters. Totodată, SUA a înregistrat și o creștere a numărului copiilor spitalizați cu Covid-19, o tendință atribuită tot variantei Delta.

La nivel naţional, numărul mediu al cazurilor de Covid-19 a fost de 100.000 timp de trei zile consecutiv, în creştere cu 35% faţă de săptămâna trecută, potrivit datelor din sectorul sănătăţii. Creşterea a fost mai puternică în Louisiana, Florida şi Arkansas.

Totodată, numărul spitalizărilor a urcat cu 40%, iar cel al deceselor cu 18%.

Florida a înregistrat recorduri ale spitalizărilor timp de opt zile la rând, potrivit analizei. În acest stat, majoritatea elevilor trebuie să se întoarcă la cursuri săptămâna aceasta, iar unele districte şcolare dezbat dacă este nevoie de măşti pentru elevi.

Şeful celui de-al doilea cel mai mare sindicat al profesorilor din ţară a anunţat duminică o schimbare de politică, sprijinind vaccinările obligatorii pentru profesorii americani, într-un efort de a proteja elevii care sunt prea tineri pentru a fi vaccinaţi.

Numărul copiilor spitalizaţi cu COVID-19 este în creştere în întreaga ţară, o tendinţă pe care experţii în sănătate o atribuie variantei Delta, care este mai susceptibilă de a infecta copiii decât tulpina iniţială Alpha.

Unele state, inclusiv California, New York şi Virginia, au impus vaccinări sau testări săptămânale pentru angajaţii de la stat, precum şi mai multe oraşe.

Total
0
Shares
Total
0
Share