Criticul lui Putin, arestat la sosirea la Moscova – Focus Prima TV

Criticul lui Putin, arestat la sosirea la Moscova

Alexei Navalnîi, cel mai cunoscut adversar din Rusia al președintelui Vladimir Putin, a fost arestat la Moscova, imediat după sosirea sa de la Berlin. Liderul opoziției ruse fusese internat la o clinică din Germania în august anul trecut, după ce a fost otrăvit cu celebra substanță Noviciok, folosită de agenții FSB. Miercurea trecută, Navalnîi și-a anunțat intenția de a reveni la Moscova, deși știa că va fi reținut.

La mai puțin de o oră de la aterizarea la Moscova, Alexei Navalnîi, cel mai vocal critic al președintelui rus Vladimir Putin, a fost arestat sub acuzația că ar fi încălcat termenii de eliberare condiționată pentru o condamnare cu suspendare din 2014. Adică pentru că ar fi părăsit teritoriul Rusiei. Asta în condițiile în care în luna august, disidentul a fost otrăvit cu Noviciok de către agenții FSB, a intrat în comă, și a fost
transportat la cererea soției și a liderilor europeni în Germania pentru a i se salva viața. Miercurea trecută, Navalnîi a anunțat în mod surprinzător că vrea să revină la Moscova, deși știa că va fi reținut.

Așteptat de numeroși jurnaliști pe aeroport, Navalnîi a mai apucat să dea câteva declarații…

Apoi a fost așteptat de polițiști la punctul de control al pașaportelor. A mai avut timp să își îmbrățișeze soția și a fost dus în arest de către oamenii legii. Navalnîi a fost așteptat de câteva mii de persoane în afara aeroportului Vnukovo, unde trebuia să aterizeze avionul plecat de la Berlin. În fața acestei situații, autoritățile ruse au decis să mute locul de aterizare pe alt aeroport moscovit, Șeremetievo, dar și așa au fost câteva zeci de simpatizanți ai liderului opoziției ruse la terminalul sosiri. Mai mulți lideri europeni și americani au cerut eliberarea din închisoare a lui Alexei Navalnîi, însă oficialii de la Moscova au răspuns scurt că este vorba despre o afacere internă.

Total
0
Shares
Total
0
Share