CRIZA ALIMENTARĂ bate la ușile României! Specialiștii prevăd DEZASTRUL economic - Focus Prima TV

CRIZA ALIMENTARĂ bate la ușile României! Specialiștii prevăd DEZASTRUL economic

Creșterile masive ale prețurilor de pe piața energiei, coroborate cu numeroși alți factori atât de natură externă, cât și internă, ar putea arunca România într-o criză alimentară în anii care urmează. Avertizarea a fost făcută în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport” cu Ovidiu Ghinea, de către analistul economic Mircea Coșea.

Potrivit acestuia, momentul pe care îl parcurge România acum este unul dintre cele mai dificile de după Revoluție, iar lipsa de acțiune a autorităților nu va face decât să arunce în faliment din ce în ce mai multe afaceri românești.

”După părerea mea, momentul pe care îl parcurgem acum este unul dintre cele mai dificile din punct de vedere economic de după 1990. Sunt factori de natură externă pe care nu putem să-i controlăm și care au un impact extrem de negativ asupra economiei României, o economie nu suficient de modernizată și de adaptată la cerințele revoluției industriale, incapabilă să-și valorifice resursele.

Pe de altă parte, sunt factori interni care țin de structura economiei și de greșeli importante pe care decidenții politici le-au făcut de vreo doi ani și ceva încoace. Sigur, greșelile sunt de durată mai lungă, dar cele mai importante sunt cele care au apărut acum, odată cu pandemia.

Total
0
Shares
Total
0
Share