Criză climatică. Incendiile de vara aceasta au generat un nivel record al emisiilor de carbon - Focus Prima TV

Criză climatică. Incendiile de vara aceasta au generat un nivel record al emisiilor de carbon

Incendiile masive care au lovit vara aceasta părți importante ale emisferei nordice au condus la un nou record de emisii de carbon, potrivit datelor furnizate marți de Serviciul de monitorizare a atmosferei Copernicus al Uniunii Europene, citate de CNN.

A fost o vară plină de incendii, în toate colțurile lumii, iar acest lucru s-a transpus în temperaturi record dar și în cantități record de emisii de carbon.

Incendiile din America de Nord, Siberia dar și din mai multe state de lângă Marea Mediterană au lăsat peste 2,7 miliarde de tone metrice de carbon în timpul verii, atât iulie, cât și august înregistrând recorduri lunare pentru emisiile provocate de incendii. Mai mult de jumătate din emisiile din iulie ar putea fi provocate de incendii în America de Nord și Siberia.

Tot în această vară, Europa a înregistrat cele mai ridicate temperaturi de când au început măsurătorile, iar noi recorduri de temperatură au fost măsurate și în zona arctică și în Canada unde au fost înregistrate 49,5 grade în orășelul Lytton.

Total
0
Shares
Total
0
Share