Criză de teste COVID în perioada sărbătorilor, în SUA. Dr. Fauci anunță sfârșitul crizei cel mai devreme în ianuarie - Focus Prima TV

Criză de teste COVID în perioada sărbătorilor, în SUA. Dr. Fauci anunță sfârșitul crizei cel mai devreme în ianuarie

Profimedia

Dr. Anthony Fauci, principalul consilier al Casei Albe în combaterea pandemiei de COVID-19, a dat asigurări că penuria de teste de depistare a noului coronavirus care se înregistrează în Statele Unite va fi rezolvată în scurt timp.

„Una dintre problemele actuale este că testele nu vor fi totalmente disponibile pentru fiecare mai devreme de ianuarie”, a declarat Fauci pentru postul ABC.

„Dar ne ocupăm de problema testelor şi va fi reglementată foarte curând”, a adăugat el, recunoscând totodată că este nemulţumit de această problemă.

Testele sunt la mare căutare în SUA, mai ales cele care se pot face acasă, cu prilejul sărbătorilor de sfârşit de an, care se petrec în general în familie. În acelaşi timp, numărul de cazuri de COVID-19 creşte viguros din cauza propagării variantei Omicron, media anunţată duminică fiind de peste 175.000 pe zi pe ultimele şapte zile, conform Centrului american pentru controlul şi prevenirea bolilor CDC.

Total
0
Shares
Total
0
Share