Criza facturilor la energie ia amploare - Focus Prima TV

Criza facturilor la energie ia amploare

Continuă scandalul facturilor la energie electrică! Parchetul General va ancheta facturile umflate. Ministrul Justiției a cerut acest lucru, în contextul în care tot mai mulți români sau plâns că au de plătit aproape triplu pentru energie și gaze. Şi instituţiile de cultură sunt extrem de afectate. În ianuarie, un teatru din Cluj Napoca ar putea avea de plătit o factură de, atenţie, 200.000 de lei.

Instituțiile culturale din Cluj Napoca au de suferit in urma facturilor uriașe emise in ultima perioadă. Directorii isi fac griji ca vor fi nevoiți sa suspende activitatea in muzee sau teatre dacă situația nu se va îmbunătăți. De exemplu, La Muzeul de Artă din Cluj factura de energie electrică este de patru ori mai mare față de lunile trecute.

Situația este similară și la Teatrul Maghiar.

Ministrul Justiției Cătălin Predoiu a cerut astăzi Ministerului Public să se implice în criza facturilor și să investigheze posibile infracțiuni pe piața energiei. Printre aceste activități infracționale s-ar putea regăsi:
înșelăciunea, abuzul în serviciu, concurența neloială, dar şi constituirea unui grup infracțional organizat.
Guvernul vrea să adopte săptămâna viitoare, prin ordonanță, noi sancțiuni pentru furnizorii care emit în mod eronat facturi la energie și gaz. Cea mai importantă sancțiune: amenda pe cifra de afaceri. În plus, se va introduce și obligativitatea nedebranșării consumatorilor.

În contextul în care numeroşi români au primit facturile necompensate la energie electrică, ANPC înfiinţează
Comandamentul pentru Energie. În zonele în care numărul de reclamaţii este mare se vor alcătui echipe de control suplimentare. Dacă sesizaţi nereguli cu privire la factură, nu ezitaţi să anunţaţi furnizorul de energie electrică şi, în cazul în care nu se rezolvă, să depuneţi reclamaţie la ANPC.

Premierul Nicolae Ciucă a convocat Consiliul Național Tripartit, unde patronatele și sindicatele au venit și o
propunere care să oprească facturile mari la energie.

Liderul PSD Marcel Ciolacu susţine că este nevoie să se întrunească de urgenţă Consiliul Suprem de Apărare a
Ţării pentru retolvarea problemelor din energie.

Total
0
Shares
Total
0
Share