Cu mască sau fără mască la orele de sport? Cum este în alte state europene – Focus Prima TV

Cu mască sau fără mască la orele de sport? Cum este în alte state europene

Elevii din România care s-au întors în bănci începând de luni trebuie să poarte masca în permanență cât sunt în școală, deci și la orele de sport. Care sunt reglementările în alte state europene? În multe dintre aceste țări, copiii pot face orele de educație fizică fără să mai poarte masca. În Franța, însă, organizarea orelor de educație fizică este permisă doar în aer liber, în timp ce în Cehia nu se fac orele de sport.

De luni, peste 10.000 de unități de învățământ din România funcționează fizic, iar aproximativ 2 milioane de copii merg la școală.
Conform reglementărilor actuale, copiii, cu excepția preșcolarilor, trebuie să poarte masca de protecție în permanență în timp ce se află în școală, implicit și la orele de sport.
Ministerul Educației a formulat mai multe propuneri pentru modificarea ordinului comun cu regulile în școli, una dintre acestea vizând desfășurarea orelor de educație fizică :

  • “Purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică nu este obligatorie, însă elevii trebuie să mențină o distanțare fizică de minimum 1,5 metri. Sporturile de echipă se recomandă a fi evitate. Atunci când este posibil, se recomanda organizarea orelor de educație fizică doar în aer liber (nefiind obligatorie purtarea măștii). Purtarea măștii este obligatorie pentru copiii care se deplasează către și de la locul de efectuare a activităților fizice, în vestiare și până la momentul începerii orei de educație fizică, precum și după finalizarea orei de educatie fizică”.
Total
0
Shares
Total
0
Share