Cu un pas mai aproape de Schengen - Focus Prima TV

Cu un pas mai aproape de Schengen

,,România este pregătită să intre în #Schengen.” Nu o spun doar autoritățile de la noi, ci membrii Comisiei Europene care au făcut public raportul de evaluare al țării noastre. ,,Așteptarea a fost prea lungă, este timpul să le spunem bun venit“, susține comisarul european pentru Afaceri Interne. Pe 8 decembrie, România va afla dacă se alătură spațiului Schengen.

România este, așadar, cu un pas mai aproape de spațiul Schengen. Comisia Europeană a publicat raportul de evaluare al României, după ce în țara noastră au venit mai multe comisii și au verificat dacă îndeplinim condițiile de aderare.

Decizia finală va fi luată pe 8 decembrie, la Consiliul de Justiție și Afaceri Interne. Oficialii români, dar și cei europeni, spun că țara noastră este pregătită să intre în spațiul Schengen încă de acum 11 ani.

,,Comisia Europeană a reconfirmat astăzi că România este gata și trebuie să intre în Schengen. Noi îndeplinim criteriile încă din 2011. Suntem pregătiți să ne îndeplinim responsabilitățile și să facem parte din Schengen, ca simbol al uneiintegrări europene aprofundate”, a scris premierul Nicoale Ciucă pe contul său de Twitter.

Până acum, Olanda s-a opus vehement aderării noatre la Schengen, însă autoritățile române spun că până pe 8 decembrie speră ca Olanda să accepte ca România să fie parte din comunitate. Spațiul Schengen înseamnă un spațiu european fără frontiere, iar din el fac parte, în prezent, 26 de țări.

Total
1
Shares
Total
1
Share