Cultivarea arpagicului- sfaturi pentru o cultură reușită – Focus Prima TV

Cultivarea arpagicului- sfaturi pentru o cultură reușită

Agrointeligenta

Dacă ar exista un premiu pentru „cea mai ușoară plantă de cultivat”, arpagicul (Allium schoenoprasum) ar câștiga acel premiu. Cultivarea arpagicului este atât de ușoară încât chiar și un copil o poate face, ceea ce face ca această plantă să fie o plantă excelentă pentru a-i ajuta pe copii să facă grădină cu plante.

Diviziunile sunt cel mai comun mod de a planta arpagic. Dintr-un grup de arpagic plantat la începutul primăverii sau la mijlocul toamnei, săpați ușor și scoateți un grup mai mic din gruparea principală. Grupa mai mică ar trebui să aibă cel puțin cinci până la zece becuri (bulbi). Transplantați acest mic grup în locul dorit în grădina dvs., unde veți cultiva arpagic.

În timp ce arpagicul este cultivat frecvent din diviziuni, acestea sunt la fel de ușor de pornit din semințe. Cultivarea arpagicului poate fi făcută în interior sau în aer liber. Plantați semințe de arpagic cu o adâncime de 6 mm. Dacă plantați semințe de arpagic în interior, așezați vasul într-un loc întunecat la temperaturi de 15-21 C până când semințele încolțesc, apoi mutați-le în lumină. Când arpagicul ajunge la 15 cm, îl puteți transplanta în grădină. Dacă plantați semințele de arpagic în aer liber, așteptați până după ultimul îngheț pentru a planta semințele. Semințele pot avea nevoie de puțin timp suplimentar pentru a încolți până când solul se încălzește.

Total
0
Shares
Total
0
Share