Cum ar putea provoca poluarea mediului o nouă migraţie în masă a oamenilor. Decizie istorică luată de justiţia din Franţa – Focus Prima TV

Cum ar putea provoca poluarea mediului o nouă migraţie în masă a oamenilor. Decizie istorică luată de justiţia din Franţa

Poluarea mediului înconjurător a fost pentru prima oară invocată într-o instanţă din Europa pentru a împiedica deportarea unei persoane. Este vorba despre o decizie a unei curţi de apel din Bordeaux, Franţa, care a interzis deportarea în Bangladesh a unui bărbat de 40 de ani, bolnav de astm: un precedent care ar putea provoca în viitor migraţii în masă ale oamenilor pe considerente legate de poluare sau condiţii de mediu, informează The Guardian.

Avocatul bărbatului din Bangladesh a atras atenţia în instanţă asupra riscului deteriorării stării de sănătate, care ar putea chiar provoca moartea prematură a clientului său astmatic, din cauza nivelului ridicat de poluare din ţara sa, unul dintre cele mai mari din lume.

Pledoaria avocatului a convins instanţa de apel din Bordeaux, care a anulat astfel un ordin de expulzare a bărbatului din Bangladesh.

Total
0
Shares
Total
0
Share