Cum au ajuns containerele cea mai „fierbinte” marfă a planetei. Criza care riscă să creeze noi blocaje și să crească prețurile - Focus Prima TV

Cum au ajuns containerele cea mai „fierbinte” marfă a planetei. Criza care riscă să creeze noi blocaje și să crească prețurile

Profimedia

Pandemia a dus la o criză a containerelor de transport. Companiile care importă sau exportă produse sunt dispuse să plătească și de 6 ori mai mult pentru închirierea lor, dar nici așa nu reușesc tot timpul să le obțină. Chiar dacă au succes, așteaptă uneori luni întregi să-și primească mărfurile. Acest lucru riscă să crească prețurile produselor peste tot în lume, potrivit CNN.

Un producător britanic de bomboane, Lavolio, aștepta în iulie 30.000 de cutii de aluminiu care trebuiau să vină din Asia, într-un container de 20 de metri. Nu au ajuns nici acum, iar SJ Hunt, cofondatorul Lavolio, începe să intre în panică.

Cutiile făcute la comandă, în care Lavolio împachetează ciocolată cu fructe, nuci și jeleu, sunt o parte esențială a mărcii. Închirierea unui container de transport maritim pentru această rută îi costa de obicei pe Hunt și partenera sa, Lavinia Davolio, între 1.500 și 2.000 de dolari. De data aceasta, au fost nevoiți să plătească peste 10.000 de dolari – o sumă uriașă cheltuită pentru un container care nici nu a ajuns încă.

Total
0
Shares
Total
0
Share