Cum îi așteaptă Feteștiul pe cei 2.000 de bucureșteni programați la vaccin. Bonus: Nu vor plăti taxa de pod – Focus Prima TV

Cum îi așteaptă Feteștiul pe cei 2.000 de bucureșteni programați la vaccin. Bonus: Nu vor plăti taxa de pod

Peste 2.000 de bucureșteni au profitat de scurta breșă ivită duminică în platforma de vaccinare și s-au programat pentru prima doză de vaccin, în aprilie, la Clubul Pensionarilor din Fetești. Medicul coordonator al centrului este încântat de oaspeți, dar unii localnici, în frunte cu primarul, nu prea. Edilul consideră că sistemul de vaccinare este greșit. Are și un argument: spune că centrul vizat de bucureșteni a fost făcut din banii Feteștiului și-ar fi trebuit să onoreze, cu prioritate, solicitările localnicilor.

Pandemia a lăsat pensionarii Feteștiului fără club social. Covidul le-a interzis și șahul, și tablele și rummy. Primăria a transformat însă locul socializării de altă dată în centru de vaccinare. L-a deschis luni, cu un plan clar: 100 de localnici pot începe aici imunizarea, exclusiv cu serul Moderna.

Socoteala primăriei nu s-a potrivit, totuși, cu cea a sistemului românesc de vaccinare. Duminică, înaintea debutului etapei a treia, posesorii unei aplicații au fost alertați că Feteștiul are 2.400 de locuri libere pentru vaccinare.

Amelia Elena Gheorghe, medic, coordonatorul centrului de vaccinare: „A fost o breșă, câteva minute! Acești copii sunt purtătorii de vector, de virus, mergând în colectivități! Eu nu cred că-i nimic întâmplător! Așa că ei, vaccinați, sunt câștigați!”

Total
0
Shares
Total
0
Share