Cum îi convingem pe cei mici să poarte corect măştile

Cum îi convingem pe cei mici să poarte corect măştile

Este masca de protecţie un inamic pentru sistemul repirator sau, dimpotrivă, ne protejează de poluare şi anumite probleme pulmonare? Sunt specialişti care spun că de la începutul pandemiei numărul de îmbonăviri respiratorii a scăzut simţitor. În acelaşi timp, trebuie să îi convingem şi pe cei mici să le poarte corect, pentru că aceasta este singura modalitate de a nu lua virusul din colectivitate.

Masca de protecţie are mai multe beneficii de cât ne-am fi aşteptat. Pe lângă faptul că ne protejează de noul coronavirus, aceasta reduce şi alte afecţiuni pulmonare, pentru că reţine cea mai mare parte a particulelor infectante din aer, fie că vorbim de particule virale, bacteriene sau de praf, spun medicii.

Există mai multe tipuri de măşti: de la cea simplă, chirurgicală, care trebuie purtată de oamenii ce nu au o
expunere foarte mare virală, până la măştile care protejează în proporţie de 99%. De asemenea, măştile trebuie purtate de toată lumea, fără excepţie, spun medicii.

Nici cei mici nu sunt însă scutiţi de la purtarea obligatorie a măştii. Specialiştii recomandă părinţilor să le dea dimineţa copiilor o mască, iar la cursuri aceasta să fie schimbată. De asemenea, trebuie să îi învăţăm pe cei mici să umble doar cu partea de elastic a măştii şi să se spele foarte bine pe mâini înainte de a umbla cu ea.

Sunt totuşi şi copiii care se plâng acasă de unele disconforturi provocate de mască. În aceste cazuri, medicii ecomandă părinţilor să fie mai atenţi la cei mici şi să se asigure că au curăţat corect nasul copilului.

Specialiştii avertiează asupra faptulu că masca trebuie înlocuită de fiecare dată când se umezeşte, iar dacă masca va fi purtată bine, în mod cert, cei mici nu vor transmite, dar nici nu vor lua virusul din colectivitate.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt