Cum îi convingem pe cei mici să poarte corect măștile – Focus Prima TV

Cum îi convingem pe cei mici să poarte corect măștile

Este masca de protecție un inamic pentru sistemul repirator sau, dimpotrivă, ne protejează de poluare și anumite probleme pulmonare? Sunt specialiști care spun că de la începutul pandemiei numărul de îmbonăviri respiratorii a scăzut simțitor. În același timp, trebuie să îi convingem și pe cei mici să le poarte corect, pentru că aceasta este singura modalitate de a nu lua virusul din colectivitate.

Masca de protecție are mai multe beneficii de cât ne-am fi așteptat. Pe lângă faptul că ne protejează de noul coronavirus, aceasta reduce și alte afecțiuni pulmonare, pentru că reține cea mai mare parte a particulelor infectante din aer, fie că vorbim de particule virale, bacteriene sau de praf, spun medicii.

Există mai multe tipuri de măști: de la cea simplă, chirurgicală, care trebuie purtată de oamenii ce nu au o
expunere foarte mare virală, până la măștile care protejează în proporție de 99%. De asemenea, măștile trebuie purtate de toată lumea, fără excepție, spun medicii.

Nici cei mici nu sunt însă scutiți de la purtarea obligatorie a măștii. Specialiștii recomandă părinților să le dea dimineța copiilor o mască, iar la cursuri aceasta să fie schimbată. De asemenea, trebuie să îi învățăm pe cei mici să umble doar cu partea de elastic a măștii și să se spele foarte bine pe mâini înainte de a umbla cu ea.

Sunt totuși și copiii care se plâng acasă de unele disconforturi provocate de mască. În aceste cazuri, medicii ecomandă părinților să fie mai atenți la cei mici și să se asigure că au curățat corect nasul copilului.

Specialiștii avertiează asupra faptulu că masca trebuie înlocuită de fiecare dată când se umezește, iar dacă masca va fi purtată bine, în mod cert, cei mici nu vor transmite, dar nici nu vor lua virusul din colectivitate.

Total
0
Shares
Total
0
Share