Cum interacționează COVID cu virusul care provoacă răceala. Concluziile surprinzătoare ale unui studiu scoțian – Focus Prima TV

Cum interacționează COVID cu virusul care provoacă răceala. Concluziile surprinzătoare ale unui studiu scoțian

Virusul care provoacă banala răceală are abilitatea de a îndepărta SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19, arată un studiu efectuat de cercetători de la Universitatea din Glasgow, publicat în Jurnalul de Boli Infecțioase (Journal of Infectious Diseases), relatează BBC.

Cercetătorii au inițiat studiul plecând de la o informație cunoscută: unele virusuri „luptă” cu celelalte pentru a supraviețui, ca să fie ele cele care cauzează infecția. Concluzia oamenilor de știință de la Universitatea din Glasgow este că rinovirusul „păcălește” coronavirusul atunci când se află în același mediu. 

Însă, același studiu avertizează că acest „beneficiu” este de scurtă durată, dar pentru că virusul care provoacă răcelile este atât de răspândit încât ar putea fi exploatat să suprime COVID-19.

Cercetarea oferă un simplu exercițiu de imaginație: celulele din nas, gât și plămâni sunt ca niște „rânduri” de case. După ce virusul intră, fie lasă ușa deschisă pentru alte virusuri, fie închide ușa ca să rămână singur.

Total
0
Shares
Total
0
Share