Cum ne putem vizita bunicii de Crăciun. Recomandările lui Raed Arafat: „Este calea de mijloc” – Focus Prima TV

Cum ne putem vizita bunicii de Crăciun. Recomandările lui Raed Arafat: „Este calea de mijloc”

Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a vorbit despre Sărbătorile din acest an, din România, unele complet atipice din cauza pandemiei de COVID-19. Oficialul recomandă ca de Crăciun, vizitele cu bunicii și membrii mai în vârstă să fie unele de scurtă durată, în care să încercăm să menținem distanța și, mai ales, să purtăm masca, mai ales dacă interacțiunile nu pot fi evitate.

“Dacă vrem să-i vedem, mergem în vizită cu mască și stăm foarte puțin și plecăm. Dar asta înseamnă cu mască, distanțare, mâini dezinfectate, respectarea tuturor regulilor. Pentru cei care nu pot să amâne aceste întâlniri și să se abțină, poate că aceasta este o soluție de mijloc.

Riscul este semnificativ, este serios. Nu este de glumit cu el. Această boală s-a dovedit a fi mult mai mult decât au spus unii la început, că este o simplă gripă.

Dacă aduci bunicii de la țară la tine, stai cu ei acasă, cu copii, cu tot, poate că bunicii vor pleca infectați după asta. Trebuie înțeles acest lucru. Nu este o dorință a doctorului Arafat sau a autorităților sanitare sau a oricui să strice vacanța pentru nimeni”, a declarat Raed Arafat â

Total
0
Shares
Total
0
Share