Cum poate fi transmis virusul după vaccinare dacă nu purtăm mască. Explicațiile unui medic cercetător – Focus Prima TV

Cum poate fi transmis virusul după vaccinare dacă nu purtăm mască. Explicațiile unui medic cercetător

530 de mii de români au fost vaccinați până acum în țara noastră. Mihail Pautov, medic în chirugie generală la Institutul Fundeni și asistent în cercetare, explică care sunt cele trei situații în care virusul ar putea fi purtat chiar și de o persoană care s-a vaccinat iar aceasta să-l transmită cuiva care nu are imunitate.

“Este o teorie posibilă, dar încă nedovedită, aceea că cei care se vaccinează, chiar dacă capătă acea imunitate umorală – care constă în anticorpi circulanți pe care îi avem în sânge – există o posibilitate ca o persoană vaccinată și cu imunitate să intre în contact cu o persoană bolnavă Sars-CoV-2, să inhaleze virusul.

Virusul, în primul rând, intră și începe multiplicarea în nas. Temperatura fiind mai mică în regiunea nasului, această multiplicarea poate să persiste una-două zile, până când imunitatea sesizează această multiplicare virală la regiunea nasului și anihilează virusul. Atunci, există această fereastră de unu-două zile, unde este o posibilitate cu un procent de 1% ca acea persoană să circule pe stradă, fără mască, să strănute și să dea virusul mai departe.

Total
0
Shares
Total
0
Share