Cum pot tinerii fermieri să obțină fonduri europene de până la 70.000 EURO/fermă – Focus Prima TV

Cum pot tinerii fermieri să obțină fonduri europene de până la 70.000 EURO/fermă

Tinerii fermieri reprezintă un sector extrem de interesat de accesarea fondurilor europene pentru agricultură. De aceea, în fiecare seară de marți, Ovidiu Ghinea dedică o bună parte a emisiunii ”Agricultura la Raport” submăsurii 6.1 – instalarea tinerilor fermieri, pentru a-i lămuri în toate privințele pe cei interesați de accesarea acestor fonduri.

În cea mai recentă ediție a emisiunii, consultanții aflați la dispoziția telespectatorilor AGRO TV au trecut în revistă condițiile necesare pe care trebuie să le îndeplinească tinerii fermieri care vor să acceseze submăsura 6.1.

”Solicitanții eligibili sunt persoanele care au până în 40 de ani care dețin și competențe în domeniu – au urmat un curs de calificare sau liceu agricol sau au studii superioare în domeniul agricol. Constituie un avantaj dacă pot prelua minim o exploatație agricolă. Ar trebui în primul rând să se declare la APIA cu o suprafață sau cu un număr de animale – pot fi și combinate cele două. Pentru depunerea unui proiect, trebuie să aibă minimum 12.000 SO-uri. Fiecare cultură, fiecare animal, are un anumit coeficient, iar dimensiunea minimă a exploatației este de 12.000 SO-uri ca să poată aplica pe această submăsură”, a precizat consultantul Nicu Brat. 

Total
0
Shares
Total
0
Share