Cum putem afla cu ce vaccin vom fi imunizați. Gheorghiță: „Poți să anulezi programarea și să te muți la un alt centru” – Focus Prima TV

Cum putem afla cu ce vaccin vom fi imunizați. Gheorghiță: „Poți să anulezi programarea și să te muți la un alt centru”

Platforma de vaccinare nu specifică vaccinul cu care vom fi imunizați atunci când ne programăm, dar ne putem da seama despre ce vaccin va fi vorba după data rapelului, spune medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. El adaugă că dacă nu vrem să ne imunizăm cu un anumit vaccin, putem anula programarea și alege un alt centru.

„În momentul în care te vei programa într-un centru de vaccinare și platforma îți va aloca rapelul la ziua 21 sau la ziua 28 sau la ziua 56, vei ști ce vaccin urmează să primești”, a spus Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Vaccinul Pfizer are rapel la 21 de zile, cel de la Moderna – la 28, iar cel de la AstraZeneca – la 56 de zile.

Gheorghiță a explicat că ele mai multe centre vor opera cu un singur tip de vaccin, iar în cele mai multe centre va fi folosit vaccinul Pfizer, pentru că are cea mai largă indicație în ceea ce privește grupele de vârstă – de la 16 ani, față de Moderna, cu care vor fi vaccinați cei peste 18 ani și față de AstraZeneca, folosit pentru persoane din categoria de vârstă 18-55 de ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share