Cum va fi vacanța de 1 Mai pe litoral – Focus Prima TV

Cum va fi vacanța de 1 Mai pe litoral

DIGITAL CAMERA

Anul acesta Paștele coincide cu vacanța de 1 Mai care, în mod tradițional, e petrecută în stațiunile din România. Pe Litoral, hotelierii și agenții de turism încă n-au hotarât care model este mai bun de urmat – modelul grec care te lasă în hotel și în restaurant, doar cu dovada că nu transmiți virusul SARSCOV2, sau modelul turc anunțat aseară, care nu pune nicio condiție turistilor.

Vom merge în vacanță ca și până acum, fără constrângeri, sau va trebui să dovedim că nu transmitem virusul în stațiuni? Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) salută inițiativa Greciei și consideră că aceasta ar trebui să constituie un model pentru România, unde se pot crea protocoale specializate pentru fiecare activitate și pot fi instruiți mii de angajați.

Turcia a anunțat aseara că va primi turiști fără pașaport de vaccinare anti-Covid sau alte forme care să facă dovada vaccinării împotriva coronavirusului. Modelul Turciei are adepți pe Litoral.

Patronii de restaurante, baruri și de cafenele propun și ei soluții pentru ca să poată funcționa fără restricții, printre care prezentarea unui certificat de vaccinare sau testarea rapidă la intrarea în incinte.

Într-o perioadă în care nimeni din turism nu știe cum va proceda, singurele certitudini vin din partea Bisericii. Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului spune că de Paști îi așteaptă pe toți enoriașii, din toată țara, fără discriminări legate de COVID.

Total
0
Shares
Total
0
Share