Cum vor arăta Londra, Paris sau Madrid după exodul de teama pandemiei. Noul concept “15-minute city” prinde contur – Focus Prima TV

Cum vor arăta Londra, Paris sau Madrid după exodul de teama pandemiei. Noul concept “15-minute city” prinde contur

Când pandemia a cuprins Europa în martie anul trecut, viața din orașe și cea a milioane de oameni s-a schimbat radical. Oamenii au fost nevoiți să stea în case, marile companii au trasat noua tendință a muncii la domiciliu, restaurantele s-au închis.

Părăsind birourile, mulți angajați – locuitori ai orașelor din întreaga Europă – au început să plece din apartamentele înghesuite și scumpe și s-au retras în case de vacanță sau în alte zone mai puțin aglomerate, din afara metropolelor.

La aproape un an de  primele restricții și cu perspectiva unor noi blocaje în următoarele luni, presupunerea că pandemia va trece, iar oamenii se vor întoarce la normalitate în zonele urbane aglomerate nu mai este atât de certă. Întrebarea care se pune acum este cum se vor transforma marile orașe astfel încât oamenii să revină la vechiul stil de viață.

Nu există o cuantificare precisă a numărului celor care au părăsit orașele Europei, întrucât pandemia a complicat colectarea acestor informații. Dar, niște indicii sunt. Un studiu publicat la începutul lunii februarie a estimat că aproape 700.000 de persoane au părăsit Londra în ultimul an, în special ca efect al Brexitului, se arată într-o analiză a New York Times.

Un sondaj realizat de compania de consultanță și inginerie Arup a arătat că aproximativ 41% dintre londonezi s-au mutat din oraș în timpul pandemiei, comparativ cu aproximativ 10% în Madrid, Milano și Berlin și 20% în Paris. Compania imobiliară Century 21 a constatat că în vara lui 2020 a existat o tendință crescută de părăsire a Parisului, dar nu un exod în masă.

Total
0
Shares
Total
0
Share