Curtea de Apel Alba Iulia a motivat respingerea cererii depuse de Danileţ faţă de hotărârea CSM de suspendare - Focus Prima TV

Curtea de Apel Alba Iulia a motivat respingerea cererii depuse de Danileţ faţă de hotărârea CSM de suspendare

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia, care s-a pronunţat luni în dosarul “Danileţ-CSM”, a apreciat că argumentele aduse de judecătorul din Cluj nu au fost în măsură să justifice aparenţa de nelegalitate a actului administrativ atacat de acesta, astfel că, a opinat instanţa, cerinţa cazului bine justificat nu este îndeplinită în cauză.

Motivarea deciziei de respingere a cererii depuse de Cristi Danileţ în care acesta solicita suspendarea deciziei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) prin care a fost, în 14 decembrie 2021, suspendat până la judecarea pe fond a deciziei din 13 decembrie 2021 privind excluderea sa din magistratură, a fost dată în aceeaşi zi publicităţii de către CA Alba Iulia.

În cererea sa, reclamantul a menţionat că a formulat plângere prealabilă şi că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de art. 14 din Legea nr. 554/2004 pentru suspendarea actului administrativ, acesta susţinând că “existenţa cazului bine justificat este îndeplinită prin prisma faptului că măsura suspendării din funcţie (…) trebuia dispusă prin hotărârea de soluţionare a acţiunii disciplinare (HCSM nr. 28J/13.12.2021), în componenţa CSM specifică soluţionării acţiunilor disciplinare”.

În esenţă, Danileţ a opinat că sancţiunea suspendării din funcţie a fost aplicată printr-un act administrativ, într-o procedură paralelă, ce eludează prescripţiile legale specifice răspunderii disciplinare.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share