Curtea Supremă a SUA se pregăteşte să anuleze dreptul la avort, susţine publicaţia Politico - Focus Prima TV

Curtea Supremă a SUA se pregăteşte să anuleze dreptul la avort, susţine publicaţia Politico

Curtea Supremă a Statelor Unite se pregăteşte să anuleze decizia istorică din 1973 prin care ea a recunoscut dreptul la avort, a relatat luni seară publicaţia Politico, sprijinindu-se pe o scurgere inedită de documente, potrivit AFP.

Într-un articol care trimite o undă de şoc la Washington, publicaţia de ştiri susţine că a intrat în posesia unui draft al unei hotărâri majoritare redactat de judecătorul conservator Samuel Alito şi datat 10 februarie.

Decizia Roe vs. Wade care, în urmă cu aproape jumătate de secol, a stabilit că Constituţia americană protejează dreptul femeilor la avort, a fost “complet lipsită de fundament de la început”, conform acestui text de 98 de pagini care ar putea face obiectul unor negocieri până la 30 iunie.

“Considerăm că Roe vs. Wade trebuie anulată”, scrie Samuel Alito în document, intitulat “Avizul Curţii” şi publicat pe site-ul Politico.

“Avortul constituie o chestiune morală profundă”, afirmă Alito.

“Constituţia nu le interzice cetăţenilor din fiecare stat să reglementeze sau să interzică avortul”, în opinia sa.

“Concluzia ineluctabilă este că dreptul la avort nu este profund înrădăcinat în istoria şi tradiţiile naţiunii”, a adăugat el.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share