Cutremur de 7,3 în Indonezia - Focus Prima TV

Cutremur de 7,3 în Indonezia

Un cutremur de 7,3 pe scara Richter a avut loc în Indonezia. Autoritățile au emis și o alertă de tsunami în urma seismului. Imaginile din timpul tragediei în care oamenii fug panicați în încercarea de a se îndepărta de clădirile care stau aproape să se prăbușească au făcut înconjurul internetului. Din fericire, nu au fost raportate decese și nici pagube materiale grave. O singură persoană ar fi suferit răni minore după declarațiile autorităților.

Inițial estimat la 7,6 , apoi revizuit la 7,3, seismul a fost urmat de cel puțin 15 alte replici, dintre care cea mai puternică a avut o magnitudine de 5,6. Seismul a avut loc la o adâncime de 18 kilometri și la o distanță de aproximativ 100 de kilometri de orașul Maumere, aflat în partea de est a Indoneziei. Cutremurul a fost resimțit în mai multe orașe din apropiere, unde oamenii au ieșit speriați din clădiri și au fugit spre dealuri. Cel puțin un spital și un hotel au fost evacuate. Ulterior, oamenii au revenit la activitățile normale iar alerta de tsunami a fost ridicată.

Seismul vine la zece zile după erupția vulcanului Semeru de pe insula Java în urma căreia au murit aproape 50 de
persoane. Cutremurele sunt destul de obișnuite în Indonezia din cauza faptului că țara se află pe așa numitul ”Inel de Foc” al Pacificului.

Total
0
Shares
Total
0
Share