Cutremur în Croația, un copil a murit – Focus Prima TV

Cutremur în Croația, un copil a murit

Un copil și-a pierdut viața în cutremurul cu magnitudinea de 6,3 care a lovit astăzi la orele prânzului, Croația, Epicentrul a fost localizat în orașul Petrinia, la 46 de kilometri sud-est de capitala Zagreb. Mai multe clădiri s-au prăbușit și sunt numeroși răniți. Seismul a avut cel puțin o replică, de magnitudine 4,5, și a fost resimțit și în Italia.

Seismul a fost chiar în momentul unei emisiuni în direct la un post de televiziune croat. Reporterul a făcut legătura prezentatoarei din studio, care a încercat să își păstreze calmul, deși pupitrul și aparatura din jur se mișcau.

Imagini dramatice postate pe rețelele de socializare arată dezastrul provocat de cutremur în Petrinie, la 46 de kilometri de capitala Zagreb. Centrul micii localități a fost distrus aproape în totalitate iar străzile au fost acoperite de cărămizi și grămezi de moloz. A fost întreruptă alimentarea cu electricitate a orașului cu 25 de mii de locuitori și nici liniile telefonice nu au funcționat o vreme.

Cutremurul a fost resimțit puternic și în Zagreb. Oamenii au ieșit speriați pe străzi. Mai multe clădiri au fost avariate și resturi de cărămizi și de ziduri au căzut pe trotuare și pe liniile de tramvai. Replici ale cutremurului au fost resimțite și în Italia vecină, în orașele Trieste și chiar și în Napoli.

Total
0
Shares
Total
0
Share