Dacian Cioloş, despre taxa pe solidaritate: PNL a început cu o mare minciună. Vor fi companii care într-un an de zile vor pleca sau se vor sparge în bucăţi / Despre pensiile primarilor: Le amână pentru că nu au curajul să spună că nu îşi au locul - Focus Prima TV

Dacian Cioloş, despre taxa pe solidaritate: PNL a început cu o mare minciună. Vor fi companii care într-un an de zile vor pleca sau se vor sparge în bucăţi / Despre pensiile primarilor: Le amână pentru că nu au curajul să spună că nu îşi au locul

Preşedintele USR Dacian Cioloş a declarat, miercuri, la emisiunea Talk News de la Profit TV că, dacă se va introduce taxa pe solidaritate pentru marile companii, atunci PNL a început guvernarea cu o mare minciună. El a arătat că această taxă nu va face decât să fugărească investitorii, şi vor fi companii care într-un an de zile vor pleca sau se vor sparge în bucăţi pentru a nu plăti această taxă. Cioloş a mai spus că ceea ce face PNL nu este politică liberală, iar acest guvern PSD-PNL se duce în direcţia de guvernare dată de social-democraţi. Despre amânarea cu un an a intrării în vigoare a pensiilor aleşilor locali, Cioloş a arătat că noua coaliţie le amână pentru că nu au curajul faţă de primarii lor, să spună că nu îşi au locul. 

”Dacă se va introduce această taxă, înseamnă că PNL a început cu o mare miniună. Noi suntem împotrivă, pentru că riscăm să fugărim investitorii. Şi aşa nu avem mulţi, în UE, de un an şi ceva, se încearcă relocarea unor investiţii, prin acel concept de autonomie strategică, şi se uită şi la zona Europei de Est. Cu această taxă, le spunem că pot pleca în Ungaria, Polonia, Bulgaria”, a spus Cioloş.

El a mai arătat că nu este corect acel calcul simplu făcut de PSD, cu numărul de companii care vor plăti această taxă.

”Vor fi companii care într-un an de zile vor pleca sau se vor sparge în bucăţi pentru a evita taxa”, a arătat preşedintele USR, precizând că o astfel de măsură nu aduce locuri de muncă.

Total
0
Shares
Total
0
Share