Dacian Cioloș: Încercăm să convingem PNL să mergem pe un guvern de coaliție. Nu susținem un guvern minoritar, sprijinit deja de PSD - Focus Prima TV

Dacian Cioloș: Încercăm să convingem PNL să mergem pe un guvern de coaliție. Nu susținem un guvern minoritar, sprijinit deja de PSD

Inquam Photos / George Călin

Președintele USR, Dacian Cioloș, a declarat, joi, după desemnarea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru, că partidul pe care îl conduce nu intenționează să susțină un guvern minoritar „care are susținerea PSD”. Din punctul său de vedere, ar putea fi format foarte rapid un guvern PNL-USR-UDMR, însă „decizia este la PNL”.

„Vom încerca să convingem PNL să mergem pe soluția unui guvern majoritar, de coaliție. USR nu intenționează să susțină un guvern minoritar care are deja susținerea PSD-ului.

Noi am venit deja cu un program de guvernare, România are nevoie de decizii ferme în perioada următoare, de folosirea banilor europeni, și lucrurile astea trebuie asumate de un guvern care vrea să modernizeze România.

Am putea avea rapid un guvern PNL-USR-UDMR dar repet, decizia este la PNL, și este o decizie pe care și-o vor asuma. În aceste condiții, dacă USR nu este la guvernare, evident că este în opoziție”, a declarat Dacian Cioloș.

Total
0
Shares
Total
0
Share