Dar din dar se face…Rai – Focus Prima TV

Dar din dar se face…Rai

Pentru că știe cum e să nu ai, s-a transformat în îngerul celor pentru care fiecare zi înseamnă lipsuri. Aceasta este povestea unui sucevean pe care viața l-a obligat să lupte cu sărăcia. Pe când își număra anii pe degetele de la o mână, dormea în scări de bloc, se învelea cu preșurile din fața ușilor și nu puține era zilele în care nu avea nici măcar ce mânca. Viața grea a fost cea mai dură lecție pentru Vasile BOLOHAN, românul care astăzi aduce lumină în ochii oamenilor care au uitat să spere.

Vasile Bolohan își amintește că sărbătorile erau cel mai trist moment pentru el. Părinții lui s-au despărțit când el avea doar câțiva ani. Nu mai avea un acoperiș deasupra capului și dormea pe holurile blocurilor. Se așeza plângând în fața ușilor și asculta colindele și râsetele din casele românilor… până adormea.

Câțiva ani mai târziu, o greșeală l-a aruncat în spatele gratiilor acolo unde a înțeles că viața lui trebuie să arate altfel și el este singurul lui salvator.

Schimbarea a venit odată cu femeia care i-a devenit și soție. Împreună au luat calea străinătății și s-au angajat la o firmă de construcții din Marea Britanie. Însă gândul lui s-a îndreptat mereu spre cei ca el…săraci și singuri. În primul an de muncă a reușit să pună bani deoparte și a trimis în excursie mai mulți copii din Suceava pentru care vacanța era doar… o știre la televizor. Acesta a fost doar începutul. În ultimii ani a adunat în jurul lui oameni care l-au ajutat să facă bine.

Mulți tineri au ajuns să facă performanță datoită lui Vasile.

În Marea Britanie, acolo unde trăiește de ani buni, Vasile spune că se simte…ca acasă. Are gânduri mari și nu vrea să se oprească niciodată din a schimba destine.

Aceasta este o lecție despre curaj, despre empatie, despre bunătate și mai ales despre oameni. Oameni care deși nu au, vor, pot și reușesc să-i ajute și pe ceilalți.

Total
0
Shares
Total
0
Share