Dar din dar se face Raiul - Focus Prima TV

Dar din dar se face Raiul

Dar din dar se face Rai. Este deviza zecilor de voluntari care zilele acestea construiesc o casă pentru o familie sărmană din comuna bihoreană Borș. Un incendiu violent le-a distrus locuință în luna iulie, iar cei 8 membri riscau să rămână pe străzi în plina iarnă. Primarul a mobilizat comunitatea și a reușit să strângă zeci de mii de lei și, acum, voluntarii montează acoperișului. Este un ajutor divin, spun cei care au trecut printr-o adevărată tragedie în vară.

Incendiul din iulie a distrus întreaga agoniseală a familiei care are în componență 8 persoane, unele dintre ele cu handicap locomotor. Rămași fără sprijin și fără un acoperiș deasupra capului, cei 8 au primit ajutor din partea Primăriei Borș.

Cum spațiile respective nu puteau fi folosite în acest scop pentru o perioada foarte lungă de timp, edilul din Borș a mobilizat cetățenii și firmele din comună care împreună au strâns mii de euro pentru a construi o nouă locuință. Meșterii s-au apucat de treabă și în câteva săptămâni au turnat fundația și au ridicat pereții, iar în aceste zile, zeci de voluntari lucrează pentru montarea acoperișului, ajutați de membrii Asociației Casă Dragă Casă.

Pentru voluntari, care sunt colegi în restul timpului într-o companie multinațională, lucrul în echipă pe șantier le va prinde bine și atunci când se vor întoarce la locul de muncă.

Munca la acoperiș se va încheia zilele acestea. Unul dintre supraviețuitorii incendiului din urmă cu 2 luni rememorează scenele cu groază.

În următoarea perioadă, muncitorii vor realiza instalațiile, vor tencui interiorul și vor monta ușile și geamurile astfel încât familia să se poată muta până la începutul iernii.

Total
0
Shares
Total
0
Share