Datele personale a 700.000 de francezi au devenit publice din cauza unei probleme informatice - Focus Prima TV

Datele personale a 700.000 de francezi au devenit publice din cauza unei probleme informatice

O deficienţă a unui site care transmitea rezultatelor testelor COVID realizate în Franţa către o platformă guvernamentală a făcut ca datele personale şi rezultatele testelor a 700.000 de persoane să devină publice, a dezvăluit marţi site-ul Mediapart, relatează AFP.

Numele, prenumele, datele de naştere, adresele, numerele de telefon, numerele de securitate socială şi adresele de e-mail, precum şi rezultatele testelor a 700.000 de persoane au fost disponibile până vineri datorită “unei parole care putea fi găsită într-un fişier accesibil tuturor” pe site-ul Francetest, scrie Mediapart.

Francetest este o societate fondată în ianuarie care este specializată în transferul datelor privind testele COVID realizate în farmacii către platforma SI-DEP (sistem de informaţii privind depistarea).

Aceasta este o platformă securizată pe care sunt înregistrate sistematic rezultatele testelor COVID-19, în scopul “asigurării faptului că toate cazurile pozitive sunt preluate” şi cazurile-contact sunt identificate, explică Ministerul Sănătăţii pe site-ul său.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share