De ce nu va fi posibilă vaccinarea repetată cu serul rusesc Sputnik V - Focus Prima TV

De ce nu va fi posibilă vaccinarea repetată cu serul rusesc Sputnik V

Antalya, TURKEY – August 11, 2020. The Covid-19 coronavirus vaccine produced in Russia named Sputnik-V.

Natalia Pşenicinaia, directoarea adjunctă a Institutului de cercetări ştiinţifice în domeniul epidemiologiei, din cadrul agenţiei ruse de stat Rospotrebnadzor, a spus că vaccinul Sputnik V asigură „un nivel înalt de anticorpi” pentru o durată „destul de îndelungată”, dar creează şi imunitate la adenoviruşi, ceea ce înseamnă că peste un an sau doi anticorpii rămaşi în organism vor distruge componentele celei de a doua doze a vaccinului.

Medicul infecţionist a precizat însă că doritorii se vor putea imuniza cu alte două vaccinuri ruseşti înregistrate – EpiVacCorona şi CoviVac.   În februarie, directorul centrului Gamaleea, unde a fost elaborat Sputnik V, Aleksandr Ghinţburg, declara că preparatul va asigura imunitate la COVID-19 pentru un an sau doi, deşi „termenul de acţiune confirmat” este de cel puţin nouă luni.  

Sputnik V este un vaccin cu virus viral. Asta înseamnă că foloseşte o versiune modificată a unui virus diferit ca instrument pentru transportul materialului genetic către o celulă. Sputnik V a fost dezvoltat folosind adenovirusuri, care cauzează în mod normal infecţii respiratorii, dar şi alţi viruşi (inclusiv virusul gripal sau rujeolic) au fost utilizaţi pentru alte terapii cu vector viral.

Total
0
Shares
Total
0
Share