De ce sunt decapitați copiii în a opta cea mai săracă țară din lume? Povestea unei mame care și-a văzut ucis fiul de 12 ani – Focus Prima TV

De ce sunt decapitați copiii în a opta cea mai săracă țară din lume? Povestea unei mame care și-a văzut ucis fiul de 12 ani

Asociația „Salvați Copiii” afirmă că militanții islamiști decapitează copii și de 11 ani, în provincia Cabo Delgado, din nordul Mozambicului.

O mamă a spus agenției că a privit neputincioasă cum fiul ei de 12 ani a fost ucis în acest fel aproape de locul în care se ascundea cu ceilalți copii ai ei.

Peste 2.500 de oameni au fost uciși și 700.000 și-au părăsit casele de când a început o insurgență islamistă, în 2017, relatează BBC.

Militanții au legătură cu grupul Stat Islamic (SI).

În raportul său, Salvați Copiii spune că a vorbit cu familiile strămutate care au povestit scene înfricoșătoare petrecute în provincia bogată în zăcăminte de gaze.

O mamă, al cărei nume nu a fost dezvăluit din motive lesne de înțeles, a spus că fiul ei cel mare a fost decapitat aproape de locul în care se ascundeau ea și ceilalți copii ai ei.

În noaptea aceea, satul nostru a fost atacat și casele au fost arse”, a spus ea.

Când a început totul, eram acasă cu cei patru copii ai mei. Am încercat să fugim în pădure, dar l-au luat pe fiul meu cel mare și l-au decapitat. Nu am putut face nimic, pentru că și noi am fi fost uciși”.

O altă femeie a spus că fiul ei a fost ucis de militanți în timp ce ea și ceilalți trei copii ai au fost obligați să fugă.

Insurgenții sunt cunoscuți la nivel local sub numele de Al-Shabab, deși nu au legături cu grupul jihadist somalez cu același nume. Ei au jurat public credință față de Statul Islamic.

Departamentul de Stat al SUA i-a catalogat pe insurgenți drept teroriști.

Total
0
Shares
Total
0
Share