De generații întregi oferă dragostea pentru istorie - Focus Prima TV

De generații întregi oferă dragostea pentru istorie

De ani de zile, sădește în sufletele elevilor săi dragostea pentru istorie! Camelia Sandu este profesoară de istorie la Scoala Gimnazială din comuna vrânceană Suraia și, de generații întregi, se mândrește cu elevii săi, cărora prin
proiectele sale, le-a insuflat dragostea pentru istoria locului! Una foarte zbuciumată. A scris cărți împreună cu scolarii si a reușit să facă și un film cu aceștia! Chiar și după zeci de ani, foștii săi elevi se întorc în școala generală din Suraia, pentru a revedea alături de doamna profesor proiectele la care au lucrat! Urmăriți povestea Cameliei, una dintre femeile excepționale ale campaniei FEMEI FOCUS!

Deși mare lucru nu știa când a ajuns în comuna Suraia din Vrancea, Camelia a rămas impresionată de istoria acestor locuri. A plecat să cutreiere zona și a vorbit cu supraviețuitorii acelor timpuri, oamenii care ispășiseră ani grei în infernul pușcăriilor comuniste. Curioși din fire, copii au început s-o însoțească. Așa a reușit să le insufle dragostea pentru istorie! Elevii au adunat informații de la străbunicii și bunicii lor, au cercetat documente, iar alături de profesoara lor au scos la iveală informații uitatate sau ignorate de-a lungul timpului despre istoria locului.

Daria, una dintre elevele Cameliei, învață în casa a 11-a. Pentru că străbunicul ei a luptat în Primul Razboi Mondial, a ales să se implice în proiectul inițiat de doamna profesor… proiect care i-a trezit interesul și pentru care a început să caute tot mai multe informații

Cu ani în urmă, un monument funerar al unui soldat neamț, căzut în Primul Război Mondial, a fost punctul de pornire pentru un alt proiect pe care Camelia l-a inițiat alături de elevii săi. Întreaga poveste a monumentului a fost transpusă într-o carte, apoi au făcut chiar și un film. Elevii de atunci au crescut, au mers la liceu, apoi la facultate, însă, niciodată nu au uitat de profesoara de istorie din Scoala Gimnazială din Suraia. Așa se face că, acum, după zeci de ani Camelia a ajuns să fie profesoara copiilor foștilor săi elevi. Întreaga poveste a Cameliei o aflați, însă, la Focus ora 18.

Total
0
Shares
Total
0
Share