De la ce a pornit incendiul de la Palat - Focus Prima TV

De la ce a pornit incendiul de la Palat

Incendiul de la Palatul Administrativ din Suceava a fost declanșat de un scurt-circuit! Aceasta este prima concluzie a anchetatorilor. Cele două instituții care funcționau în incinta clădirii istorice, Prefectura și Consiliul Județean, și-au mutat deja birourile. Daunele sunt uriașe, iar reabilitarea Palatului s-ar putea să dureze mult timp de acum încolo!

Un scurt-circuit la una din băile de la mansarda clădirii! Aceasta pare să fie cauza incendiului violent care a mistuit cea mai importantă clădire administrativă din Bucovina şi în care au ars aproape 2.000 de metri pătrați de acoperiș, dar și toate bunurile ce se aflau la nivelul superior al imobilului. În mansardă se aflau mai multe servere, dar și documente secrete, care aparțineau atât Serviciului de Telecomunicații Speciale, cât și Serviciului Român de Informații.

Surse spun că lucrările de renovare efectuate la mansarda Palatului în 2015 au fost de mântuială, iar un astfel de incident era iminent. Cele mai importante instituții la nivel de județ, care își aveau sediul în clădire, s-au mutat de astăzi în alte spații.

Doar câteva birouri de la parterul clădirii au scăpat intacte. În următoarele zile va fi stabilită și suma la care se ridică pagubele produse de incendiu.

Total
0
Shares
Total
0
Share