De luni, înapoi în bănci – Focus Prima TV

De luni, înapoi în bănci

Știm în sfârșit toate condițiile în care școlile își vor redeschide luni porțile. Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu insistă pe colaborarea între părinți, unitățile de învățământ și autorități astfel încât sănătatea să fie asigurată. În cele din urmă, nu se renunță la distanțarea fizică, iar testarea în școli va fi posibilă.
Însă doar pentru cei cu simptome.

Mască. Aerisire la intervale regulate.Distanțare de un metru între elevi. Sunt cele trei reguli esențiale pentru reîntoarcerea la școală.

În cazul distanțării, nu este clar cum va putea fi asigurat aceasta, în contextul în care multe clase din România au peste 30 de elevi.

Foarte important, copiii care se vor reîntoarce în bănci nu trebuie să mai prezinte vreo adeverință de la medicul de familie, așa cum se cerea anii trecuţi. Trebuie însă ca părinții să îi țină acasă la apariția oricărui semn de boală.
Cele două ministere s-au pus de acord și asupra testării. Kiturile au fost deja distribuite în școli, iar medicii și asistenții vor fi instruiți să le utilizeze.

În cazul grădinițelor și al învățământului primar, cursurile vor fi suspendate automat pentru două săptămâni la apariția unui singur caz de îmbolnăvire în clasă. La gimnaziu și liceu, direcțiile de sănătate publică vor cele care vor decide dacă orele merg sau nu mai departe după primul diagnostic pozitiv.

În 149 de localități din România școala va începe în scenariul roșu. Iar în 903 – inclusiv în Capitală – în scenariul galben.

Total
0
Shares
Total
0
Share