De mâine începe vaccinarea în România – Focus Prima TV

De mâine începe vaccinarea în România

De mâine începe vaccinarea în România. Prima persoană care va fi imunizată este un cadru medical de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală. Tot mâine campania va începe la toate cele 10 spitale de boli infecțioase din țară. Autoritățile speră ca imunizarea în masă a populației să înceapă din luna aprilie.

La ora 9 dimineața, va fi efectuată prima vaccinare pentru COVID de pe terioriul României. În București, vaccinul va fi administrat în cele două spitale de boli infecțioase, Matei Balș și Victor Babeș, iar de la ora 10 imunizarea va începe și în alte 8 spitale de boli infecțioase din țară.

Pentru ca vaccinul să fie eficace, acesta trebuie repetat la 28 de zile de la prima inoculare.

Nu se știe însă cu exactitate care este perioda pentru care vaccinul conferă imunitate în fața infecției.

Autoritățile își propun imunizarea a 70% din populația țării.

10 milioane de doze a cotractat România de la compania Pfizer, însă autoritățile menționează că prin intermediul contractelor încheiate de Comsia Europeană și cu alte companii producătoare, țara noastră ar avea capacitatea de vaccinare a aproximativ 11 milioane de persoane. Medicii spun că vaccinul este unul sigur.

Singurele reacții adverse semnificative s-au înregistrat la persoanele cu un istoric alergic major. Autoritățile menționează că nu există contraindicații pentru vaccinare și nici nu este nevoie de investigații suplimentare înainte de administrare. De asemenea, la fiecare centru vor exista cadre medicale care vor monitoriza pacienții atât înainte cât și după vaccinare.

Total
0
Shares
Total
0
Share