Decizie a autorităților tulcene care vizează activitatea unui incinerator de animale. „Leşurile găsite pe un teren (…) sunt ale ovinelor înecate în urmă cu peste un an” - Focus Prima TV

Decizie a autorităților tulcene care vizează activitatea unui incinerator de animale. „Leşurile găsite pe un teren (…) sunt ale ovinelor înecate în urmă cu peste un an”

Suspiciunile autorităților tulcene, cum că ovinele înecate în urmă cu peste un an în Portul Midia ar fi fost îngropate în loc să fie incinerate, s-au concretizat prin suspendarea activității singurului incinerator de animale din județul amintit mai sus, până la remedierea neconformităților.

Concret, pe lângă măsura restrictivă impusă de Direcția Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Tulcea, miercuri, 20 ianuarie 2021, ca urmare a unui control de specialitate, proprietarul incineratorului va trebui să scoată din buzunar suma de 1.200 de lei sub formă de sancțiune pecuniară, scriu cei de la Agerpres.

Într-o declarație pentru agenția de presă citată, Mitică Tuchilă, șeful DSVSA județeană, a precizat că printre principalele neconformități depistate se regăsesc și depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor animaliere care nu sunt supuse consumului uman, respectiv nerespectarea fluxului din unitate.

Total
0
Shares
Total
0
Share