Decizie fără precedent privind închiderea școlilor - Focus Prima TV

Decizie fără precedent privind închiderea școlilor

Decizie fără precedent a unei instanțe din țara noastră! Curtea de apel București a anulat TOATE hotărârile prin care au fost închise școlile și s-a trecut la cursuri online. Decizia magistratilor nu este, însă, definitivă și poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Documentele vizate de Curtea de Apel București sunt 5 hotărâri ale Comitetului Național pentru Situații de urgență și 4 ordine de ministru prin care cursurile față în față au fost suspendate iar școala s-a mutat exclusiv online. Cel mai vehement contestatar al măsurilor a fost Asociația Școlilor Particulare din România, care vorbeste despre îngrădirea dreptului la educație. Reprezentanții asociatiei spun că hotărârile nu au fost fundamentate și nu au ținut cont de realitatea epidemiologică.

Avocații care au analizat această speță atrag atenția că suspendarea cursurilor trebuia făcută doar printr-o lege organică, dezbatătută și aprobată în Parlament și nu prin decizia unor instituții. În caz contrar, se pune în discuție ilegalitatea cursurilor online.

Decizia nu este definitivă iar apelul urmează să se judece la Înalta Curte de Casație și Justiție care va da verdictul final.

Total
0
Shares
Total
0
Share