Deliciu în bucătărie, de Paşte

Deliciu în bucătărie, de Paşte

Credincioşii catolici sărbătoresc Paştele, peste două zile. Gospodinele din Transilvania pregătesc mâncăruri străbune,
de pe vremea Imperiului Austro-Ungar. Plăcinta cu carne de miel şi cremeşul , sunt nelipsite de pe mese.

Placinta cu carne de miel este o adevarata delicatesa. La prepararea acesteia se folosesc multe si variate codimente,
care ii dau un gust cu totul special.

Ceapa, patrunjelul si samburii de nuca se taie marunt si se pun intr-un castron, peste carnea tocata. Se adauga apoi
ouale. Se asezoneaza cu piper, sare, enibahar praf si se pune ardei rousu, dupa ce este taiat. Tot continutul se amesteca bine si se aseaza in tava pe fundul careia se afla aluatul intins.

Dupa aproximativ 45-50 de minute, placinta cu carne este scoasa din cuptor si lasata sa se raceasca. Este taiata felii si
servita cu flori de ridiche. Dar ar merge şi un desert, iar cremeşul în Transilvania e o delicatesă. Prepararea acestei
bunatati este destul de simpla. Mai intai se pregateste foietajul, dintr-un aluat preparat din mai multe ingrediente, peste care se pune crema delicioasa.

Si pentru ca masa sa fie completa, la final este indicat sa se bea un pahar de vin roze.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt