Demisia lui Orban de la Camera Deputaţilor, bombă cu ceas pentru PNL - Focus Prima TV

Demisia lui Orban de la Camera Deputaţilor, bombă cu ceas pentru PNL

Inquam Photos

Demisia lui Ludovic Orban de la şefia Camerei Deputaţilor, anunţată pentru miercuri la prânz, va reprezenta începerea luptelor în PNL pentru funcţia vacantă, însă la fel de bine ar putea însemna un eşec al liberalilor, din moment ce PSD este în pole position pentru ocuparea postului. Odată ales un politician în funcţia de preşedinte al Camerei, demiterea acestuia este aproape imposibilă.

PNL se va confrunta cu cel puţin trei probleme cauzate de demisia lui Orban, deşi la prima impresie pare că este scoasă la mezat o nouă funcţie pentru „echipa câştigătoare”.

Prima problemă va fi în ceea ce priveşte interimatul, întrucât funcţia poate fi ocupată doar de un vicepreşedinte. Liberalii nu au altă soluţie decât să-l susţină pe Florin Roman, pentru că este singurul PNL-ist cu această funcţie. Ceilalţi trei vicepreşedinţi sunt Cristina Prună (USR) şi Alexandru Rafila şi Sorin Grindeanu (PSD). Însă PNL va avea doar trei membri în Biroul Permanent, în timp ce PSD are patru. Majoritatea este reprezentată de şapte membri, ceea ce ar fi mai uşor de asigurat de PSD, dacă primeşte voturi de la USR şi alesul minorităţii sau sprijinul deputaţilor AUR, UDMR şi al reprezentantului minorităţilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share