Demolarea mansardei din Râmnicu Vâlcea care a ars în aprilie, respinsă în instanţă; 80 de apartamente - neprotejate de intemperii - Focus Prima TV

Demolarea mansardei din Râmnicu Vâlcea care a ars în aprilie, respinsă în instanţă; 80 de apartamente – neprotejate de intemperii

Primarul municipiului reşedinţă, Mircia Gutău, caută soluţii legale de la populaţie pentru a ajuta familiile din blocul a cărui mansardă a ars la sfârşitul lunii aprilie, după ce magistraţii vâlceni au respins solicitarea de a autoriza administraţia locală să demoleze ceea ce a mai rămas în urma incendiului şi să construiască un acoperiş nou.

Edilul-şef al Râmnicului a precizat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că legal mansarda nu mai poate fi reconstruită, însă e nevoie ca locatarilor de la celelalte etaje să li se asigure protecţie împotriva intemperiilor, mai multe familii din imobil anunţând deja că le plouă în casă.

“Noi, Primăria, trebuie să respectăm legea şi nu putem construi mansarda din nou. Am prezentat situaţia în Consiliul Local şi ceea ce am putut obţine deocamdată este să se demoleze ceea ce a mai rămas de la mansardă şi să facem un acoperiş în două ape ca să protejăm celelalte 80 de familii. Pentru asta, juriştii m-au sfătuit să acţionez pentru a obţine o hotărâre a instanţei, însă instanţa a respins solicitarea noastră. Este o hotărâre preşedinţială şi vom face recurs, dar aştept orice propunere de la vâlceni, de la oricine se pricepe în acest domeniu. Aştept o gândire şi sper într-o gândire raţională a instanţei în recurs pentru că, încă o dată spun, eu nu acuz instanţa sub nicio formă pentru că trebuie respectat şi dreptul de proprietate, dar dacă eşti pus să alegi între a proteja 11 familii şi a nenoroci 80 de apartamente în care mai sunt încă 240 de persoane ce alegi? Nu e o decizie uşoară, dar trebuie totuşi să ne gândim şi la viaţa oamenilor. Ferească Dumnezeu de vânt puternic. A plouat acum trei zile şi, efectiv, oamenii mi-au trimis poze, ploua în apartamentele lor exact cum plouă pe stradă”, a declarat primarul Râmnicului.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share